Claus Mørkbak Højrup

Tlf. 3054 7643

Valgt ind i Hjørring byråd ved kommunevalget i 2013.

Send en mail

personlig hjemmeside

facebook

Hvorfor involvere sig i politik?

Det betyder noget for mig at tage ansvar. Man må aldrig være ligeglad med sine omgivelser. Jeg ser, hvordan byrådets beslutninger påvirker mit liv, min virksomhed, min kones arbejde og mine børns hverdag. Hvis jeg er uenig i lokalpolitikken, kan jeg brokke mig i et læserbrev - eller jeg kan træde frem og gøre noget selv

 

Værdier.

En politiker i Hjørring Kommune skal tænke ud over økonomi, tal og regnskaber. Budgetter er væsentlige, men vi har embedsmænd til at kværne tal. Politikere skal kæmpe for værdier, træffe de rigtige beslutninger og se det store billede. Hvis man gør det - og skaber resultaterne - så følger økonomien med.

 

Privat: 

Født i 1972, gift med Helle, som er leder af en integreret daginstitution. Sammen har vi 3 børn, hvoraf de 2 yngste går i vores folkeskoler og den ældste på Aalborg Universitet. Civilt arbejder jeg som underviser i organisationsteori og økonomistyring samt som forskningsassistent ved Aalborg Universitet. Jeg har tidligere været selvstændig i 16 år og har tillige 7 års arbejdserfaring i det offentlige, bl.a. som projektleder for kompetenceudvikling ved Hjørring Kommune. Jeg har siddet i bestyrelsen i alle foreninger, hvor jeg har været medlem og er pt. kasserer i Hjørring Styrkesport. Min sparsomme fritid bruges også til romanskrivning.
 

Politik: 

Byrådsmedlem siden 2013. Sidder pt. i Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget, Arbejds- og Uddannelsesudvalget. Er desuden bestyrelsesmedlem i Hirtshals Havn.

Politisk erfaring fra følgende poster: Udvalgsmedlem i Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Folkeoplysningsudvalget og Børn- og Ungeudvalget.

Bestyrelsesmedlem i Vendsyssel Historiske Museum & Historisk Arkiv, Danmarks Biblioteksforening, Modtagestation Vendsyssel, Grundlisteudvalg, Beredskabskommissionen og LAG.

Formand for bygherreudvalget for Hjørring Atletikstadion, formand for bygherreudvalget for sammenlægningen af Løkken folkebibliotek og Løkken skolebibliotek, medlem af bydelsstrategistyregruppen for Hjørring midtby samt medlem af følgegruppen for anlæggelse af Vrå Skole.

Uddannelser:

Uddannelser: Cand. Merc. i økonomistyring, Mastermodul i datavidenskab, HD i organisation og ledelse, HD i regnskab og økonomistyring, Merkonom, Officer(R) i hæren samt en professionel bestyrelsesuddannelse.
 

Tilbage til forsiden